Grundejerforeningen Gniben Strand Sejerø
  • Forside
  • Seneste nyt
  • Medlemmer - kræver password
  • Bestyrelse
  • Om foreningen
  • Galleri
  • Nyttige links
  • Kontakt

Seneste nyt:

Alle foreningens medlemmer er nu indkaldt til Generalforsamling 8/4 2023 kl. 10.00 på Sejerø skole
indkaldelse_2023.pdf 
​bestyrelsens_beretning_2022-23.pdf
Årsregnskab_2022rev.pdf
budget_2023.pdf
​
Vel mødt og venlig hilsen bestyrelsen.
Ka´ du skrive et referat - vil du gi´ en hånd...🤞😉
Kære Alle medlemmer, vi mangler en referent til vores Generalforsamling d. 8/4 kl 10.00 på Sejerø skole.
har du lyst så skriv til mig på : formand@gnibenstrand.dk
Vh Steen Ørnstedt
​
Godt nytår til alle medlemmer.
Årets Generalforsamling holdes 8/4 kl 10 på Sejerø. nærmere info følger.
Vi gør opmærksom på at forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være bestyrelsen i hænde senest 1/3 2023
Vh Bestyrelsen
16/11 2022
Opråb: Støt Dagli´Brugsen Sejerø - for din egen skyld!

Kære medlem af Grundejerforeningen Gniben Strand, din familie og dine venner, som besøger Sejerø!
Sejerøs Dagli’Brugsen er hårdt ramt på økonomien af de høje elpriser og kunder, der køber mindre og jagter tilbud: Udgifterne stiger, og omsætning og avance er for nedadgående. Det bliver derfor en hård vinter, forretningen skal igennem. Om vi har en dagligvarebutik på Sejerø om nogle år, afhænger af dig.
Det, du kan hjælpe med lige nu, er at lægge en større andel af dit forbrug i Sejerøs Dagli’Brugsen. I stedet for at fylde bilen hjemmefra eller i Svinninge, så tag det nødvendige for dagen med, og supplér på Sejerø. Når I forlader øen igen, så fyld den op med varer fra Brugsen.
Landdistrikternes dagligvarebutikker er alle truet lige nu. Der er mange modeller for deres overlevelse, som dels bygger på lokal støtte i form af indkøb, frivillige indsatser og/eller donationer, dels på nytænkning fra butikkens ledelse omkring energi, indretning og kundefokuserede aktiviteter. Det, vi kan gøre lige nu, er som sagt at hjælpe ved at købe mere i vores Brugs.
Det skal aldrig nogensinde blive nødvendigt at tage færgen til Havnsø for at købe en liter mælk. Derfor: Støt Dagli’Brugsen Sejerø.
Med venlig hilsen
Bestyrelsen


Kære alle medlemmer
Hermed sommerbrev fra bestyrelsen
sommerbrev_ggs_2022..pdf
File Size: 1163 kb
File Type: pdf
Hent fil

Referat fra en vellykket naturvandring i GS Gniben Strand:

Af Søren Henrik Jepsen:
Naturvandring i Gniben Strand-området den 17. juli 2022

 
Søndag den 17. juli kl. 10 mødtes ca. 30 interesserede til en naturvandring i vores eget område. Til at føre os rundt havde vi allieret os med naturvejleder, naturterapeut og forfatter, Thomas Lasse Edlev.
Thomas har sommerhus på Røsnæs, der ligesom Sejerø, Nekselø, Sjællands Odde og Samsø har fået sit nuværende udseende under den seneste istid for ca. 17.000 år siden, og hvis vegetation og dyreliv derfor også har mange lighedstræk. Hvis man vil vide mere om de forskellige istidslandskaber kan man fx læse artiklen ”De seneste 150.000 år i Danmark – Istidslandskabet og naturens udvikling” (Michael Houmark-Nielsen, Johannes Krüger og Kurt Henrik Kjær, Geoviden - Geologi og Geografi (Nr. 2, 2005), link https://www.geus.dk/om-geus/nyheder/nyhedsarkiv/2005/okt/de-seneste-150000-aar-i-danmark-nyt-nummer-af-bladet-geoviden.
Vi mødtes ved T-krydset Gniben/Sejerøvej, hvor Thomas indledte med at vise os, hvordan sarte planter kan vokse på en lille solbeskinnet, tørkeudsat, næringsfattig plet som ”øen” midt ude i asfalten. Thomas var åbenlyst glad for det, han så på turen, et oprindeligt næringsfattigt overdrev med mange spændende planter, som har overlevet til nu, suppleret med en mængde buske og træer i varierende højde, som er kommet til med os. Nogle af deltagerne kunne fortælle, at før udstykningen var hele området strandoverdrev og lignede vores strandenge, med lysåben vegetation præget af græsser og urter. Thomas var især glad for, at så mange af de tilkomne træer og buske var hjemmehørende, og at området var en mosaik af højt og lavt, lysåbent og lysfattigt. Det giver de bedste muligheder for stor biodiversitet, mange forskellige insekter med forskellige værtsplanter og mange fugle til de forskellige insekter.
Thomas fortalte, at vi mennesker tilsyneladende slapper bedst af på ”prærien”, hvor der er lav bevoksning og godt udsyn til alle sider. Der kan man på lang afstand se, om løverne slapper af eller skal til at jage. Derfor vores præference for en stor græsplæne, som jo også tiltrækker solsorte og andre fugle, der kan fange insekter uden at udsætte sig for faren, der lurer i buskadset. Så naturterapeuten Thomas er ikke modstander af græsplæner, men han foreslår, at vi slår lidt mindre hyppigt, at vi udpiner jorden ved at fjerne græsset efter slåning, og at vi inddrager mere af græsplænen til anden bevoksning, hvor flere insekter kan trives.
Thomas har illustreret og selv beskrevet sit besøg hos os på Facebook med bl.a. disse ord: ”Lørdag rekognoscerede jeg i landskabet og søndag holdt jeg oplæg og vejledte i, hvordan man i praksis kan bevare og udvikle naturen på sommerhusgrunde og i den omliggende fri natur. Vi talte om overdrev, blomsterenge, hjemmehørende træer og buske, insekt- og fugleliv, invasive arter og landskabsdynamik. Der var også interesse for at udveksle tanker om natursyn, æstetik og naturterapi.”
Vi sluttede den meget vellykkede rundgang ved ”hønsehuset” på Nordstranden, hvor vi nød vores medbragte mad og drikke, hvor der kunne stilles yderligere spørgsmål, og hvor bestyrelsen beværtede med en Gammel Dansk og en Nordsøbitter.
Alt det, Thomas fortalte og blev spurgt om, kan ikke rummes i dette korte referat, så derfor skal der linkes til diverse yderligere materiale, som Thomas har skrevet eller anbefaler:
Thomas’ hjemmeside: https://www.edlev.info/
Thomas’ Facebook-profil: https://www.facebook.com/lasse.edlev
Vejledning i naturpleje af sommerhusgrunde på Røsnæs (2019): https://kalundborg.dn.dk/naturen-i-kalundborg/naturpleje-paa-din-sommerhusgrund/
Thomas’ bog om naturterapi: https://edlev.info/naturterapi.html
Interview på Facebook om naturterapi: https://www.facebook.com/watch/?v=394761554649041
Bekæmpelse af rynket rose: https://mst.dk/natur-vand/natur/invasive-arter/hvad-kan-du-selv-goere-invasive-arter/bekaempelse-af-rynket-rose-uden-brug-af-pesticider/

Nyt om bemanding i bestyrelsen.
Jan kjeldsen har efter mange år i bestyrelsen valgt at udtræde og overlade pladsen til Anker juul Tærslev Sørensen, der nu indtræder i rollen som bestyrelsesmedlem. 
Vi takker Jan for indsatsen og samarbejdet. 
og byder Anker velkommen i bestyrelsen.
Frem til generalforsamlingen i 2023, vil vi fungere uden suppleant

Vh Steen Ørnstedt, formand 
Kære alle medlemmer, sæt kryds i kalenderen...

Naturvandring den 17. juli 2022 kl 10:00-13:00 (med mulighed for efterfølgende frokost).
Mødested: I T-krydset, for enden af Sejerøvej
 
Grundejerforeningen har inviteret Thomas Lasse Edlev https://edlev.info/ til Sejerø for at høre ham fortælle om naturen, landskabet og naturpleje af sommerhusgrunde. Det vil ske på en guidet tur gennem vores sommerhusgrunde og videre ud på strandengene. Som afslutning vil vi spise frokost sammen – så tag gerne madkurv og drikkelse med!
 
Han er en af landets første naturvejledere, ansat af Naturstyrelsen tilbage i 1986. Gennem mange år har han arbejdet med ture, foredrag og workshops på Bornholm og Sjælland. Han kalder sig ikke specialist, men narturformidler med bred viden om dyr, planter, geologi, kulturhistorie og landskabsdynamik.
Samtidig er han naturterapeut med indsigt i naturens betydning for menneskers sundhed og vitalitet. Herunder hvordan forskellige naturtyper influerer på krop og sind. I 2019 udgave han bogen ”Naturterapi” på Gyldendal, og i 2020 medvirkede han i to TV-udsendelsen med titlen ”Lægens bord undersøger – naturen som medicin”, hvor Peter Qvortrup Geisling fulgte hans arbejde med klienter i naturen.
 
Endelig har han gennem mange år arbejdet med at vejlede sommerhusejere i naturpleje af grunde og fællesarealer. Det er sket med udgangspunkt i Røsnæs, hvor han selv har sommerhus, og blandt andet har skrevet en vejledning til brug for de lokale grundejerforeninger. Mange af rådene er dog så generalle, at de med fordel kan bruges også på Sejerø:  https://nostrupvest.dk/onewebmedia/Vejledning%20i%20naturpleje%20af%20sommerhusgrunde%20p%C3%A5%20R%C3%B8sn%C3%A6s.%20Juni%202019.pdf
Thomas Lasse har ikke været på Sejerø siden han var barn, så derfor vil han dagen før, på egen hånd komme til øen og se sig om. De grundejere, som ønsker at vi eventuelt standser op og kigger nærmere på deres grund, er velkomne til at give ham et praj  på email: lasse@edlev.info  Hvordan ruten vil blive tilrettelagt, og hvor mange stop, der bliver tid og plads til, ved vi dog føret på selve dagen.

​Vel mødt og venlig hilsen
bestyrelsen




Kære Alle
Tak til alle fremmødte til vores generalforsamling 16 april 2022.

Referat kan i læse her:
referat_af_generalforsamling_i_ggs_2022.pdf
File Size: 72 kb
File Type: pdf
Hent fil


Kære Alle, nedenfor opslag på Kalundborg Kommunes hjemmeside:


https://kalundborg.dk/borger/veje-teknik-og-miljoe/sejeroebugtens-faerger/nyheder-sejeroebugtens-faerger/nyheder-sejeroebugtens-faerger/informationsmoede-om-nye-faerger

Informationsmøde om nye færger
Opdateret: 26 april 2022
Der afholdes informationsmøde på Sejerø:
Mandag den 9. maj kl. 18.30-21.00 afholder Kalundborg Kommunes administration informationsmøde vedr. processen omkring nye færger (procesbeskrivelse inkl. bilag kan læses på kalundborg kommunes hjemmeside under Dagsorden/Referater, kommunalbestyrelsesmøde den 30.03.22 pkt 39) Link: tryk her.
Sted: Skolens gymnastiksal (Nordbyvej 3, Sejerø)



28/3 2022
Ny Færge til Sejerø

Kære Alle medlemmer. I den sidste tid har planer og informationer om nye færger, til bl.a Sejerø, været genstand for debat. jeg vil gerne slå et slag for at debatten foregår på et oplyst grundlag. Jeg har derfor været i dialog med Kristian Brønd, der repræsenterer os i Landliggerudvalget og sidder i bestyrelsen i GF Fruergården. Kristian har en plads i færgefartens dialogforum og er derved velinformeret om planer, involvering og fremdrift.
Nedenstående PDF filer inkl. links giver et godt indblik i status, som den er lige nu.
Vi drøfter gerne emnet under evt. til Generalforsamlingen 16/4

God læselyst og Venlig hilsen
Steen Ørnstedt, Formand  
lidt_om_kommende_nye_færger.pdf
File Size: 55 kb
File Type: pdf
Hent fil

klip_fra_Ø-posten.pdf
File Size: 659 kb
File Type: pdf
Hent fil

sejerøfærgens_belægning_2021.pdf
File Size: 259 kb
File Type: pdf
Hent fil


Kære alle medlemmer af Grundejerforeningen Gniben Strand.
Indkaldelse til årets generalforsamling er nu udsendt.

Vi mødes på Sejerø skole, i gymnastiksalen d. 16/4 kl 10.00


På vegne af bestyrelsen
Steen Ørnstedt, formand



indkaldelse_2022.pdf
File Size: 150 kb
File Type: pdf
Hent fil

bestyrelsens_årsberetning_2022.pdf
File Size: 186 kb
File Type: pdf
Hent fil

årsregnskab_2021_revideret.pdf
File Size: 606 kb
File Type: pdf
Hent fil

budget_2022.pdf
File Size: 5 kb
File Type: pdf
Hent fil

Sommerbrev fra bestyrelsen

2021-08-17_meddelelse.pdf
File Size: 2174 kb
File Type: pdf
Hent fil

5. januar 2021: Godt nyt om afvanding

I løbet af efteråret har vi fået opgraderet grundejerforeningens pumpeinstallation til fjernelse af drænvand. Der er blevet installeret professionel pumpestyring og vandstandsmåler fra Grundfos. Derudover er kontraventilerne fornyet og noget af rørføringen skiftet, og der er fjernet en gammel installation i brønden fra 1984, som ikke har været benyttet i mange år.

Status er nu: I brønden sidder der to pumper med hver en kontraventil. Pumperne kan hver pumpe 27 kbm i timen. Den nye styring fordeler driftstiden ligeligt på de to pumper, og styringen har et telefonmodul, der sender besked til bestyrelsen, hvis der opstår problemer.  Styringen giver også mulighed for, at der om sommeren kan køres med en højere vandstand i drænsystemet, sådan at vi ikke dræner, når der er mangel på vand.

Det har været et forholdsvis tørt efterår, hvor der i en lang periode kun er blevet fjernet ca. 40 kbm per dag. Her de sidste dage er grundvandet steget lidt, og vi har over de sidste 3 dage (31. december til 3. januar) fjernet ca. 180 kbm vand per dag fra foreningens område.
 
Pumperne kan, hvis begge kører konstant, fjerne ca. 1300 kbm per dag, så systemet kan klare selv meget fugtige perioder med meget nedbør.

Sten på strandengen

16. december 2020 (opdateret fra 27. september)

Kære medlemmer af Grundejerforeningen Gniben Strand!
 
Her følger to opfordringer:
  • Entreprenør Klaus Nielsen, som foreningen har hyret til at slå strandengen, fik sit skær ødelagt, da han gik i gang med at slå (det skete også sidste år). Det skyldtes en “håndboldstor” sten, som var blevet placeret på strandengen. Vi skal indtrængende anmode alle om ikke at efterlade sten på strandengen - og fjerne sten, som de måtte få øje på. Det bliver dyrt for foreningen, hvis uheldet gentager sig, dels i engangsudgifter, dels i højere pris for opgaven, hvis vi skal finde en på Sjælland til slåningen. Problemet med sten på engen medførte, at ikke alt afklip blev indsamlet dette efterår. Vi håber, at det kommer til at gå bedre til næste år.
  • Vi skal opfordre alle, som har slået græsset på strandengen, til at ophøre med denne praksis til næste år. Strandengen er fællesareal for alle medlemmer, og derfor er det den valgte bestyrelse, som på vegne af alle medlemmer har ansvaret for strandengens pleje i overensstemmelse med naturbeskyttelsesreglerne.
 
På bestyrelsens vegne
 
Søren Henrik Jepsen, formand

Vision for foreningen 2020

Bestyrelsen har udarbejdet en vision for grundejerforeningens virke og bestyrelsens opgaver. Det er hensigten, at visionen skal være retningsgivende for en lang række emner og arbejdsopgaver, der er relevante og nærværende for foreningens medlemmer. Visionen skal ligeledes være grundlaget for bestyrelsens rolle og forvaltning.
vision_2020.pdf
File Size: 1080 kb
File Type: pdf
Hent fil

Opfordring til oprydning på strandene

Denne opfordring bragte vi efter sommerferien 2019. Vi gentager den her, bare så ingen glemmer at rydde op efter sig:

Efter sommeren ligger der diverse grej tilbage på sandstrandene og bevoksningen bagved.

Mange joller o.l. er fuldt funktionsdygtige og ligger klar til næste sæson. Vi opfordrer til, at alt mærkes med navn, adresse og telefonnummer. Så kan vi få fat i jer, hvis I har glemt jeres udstyr, eller der er andre problemer.

Andet udstyr er defekt, glemt eller kasseret og skal væk. Først og fremmest vil vi med denne opfordring bede ejerne om at fjerne det. Dernæst vil vi bede alle om at hjælpe til med at få ryddet op, dvs. fjerne værdiløse vragrester, drivgods og andet skrald og bringe det til genbrugspladsen. Bestyrelsen vil desuden prøve at identificere ejerne af større defekte effekter og bede dem om at fjerne dem. Til sidst vil der nok så ligge enkelte effekter, som vi må tage stilling til.                                                                                            /Bestyrelsen
Proudly powered by Weebly